Žolelių arbata ir sūrių produktų valgymas – tai naujos madingos tendencijos
dietų pasaulyje. O mūsų sveikatai iš to tik nauda.
Daiginti grūdai
Energija ir tonusas
Dygimas suaktyvina fermentus, vadinasi, padidėja vitaminų ir mineralų kiekis.
Kviečiai, miežiai, soja, ryžiai… Juos galima valgyti atskirai arba iš jų
gaminti sudėtingus patiekalus, sultis, sumuštinius. Jų galima nusipirkti
parduotuvėje ar turguje arba susidaiginti namuose ant palangės.
Egzotiški prieskoniai
Imuniteto stiprinimas
Dabar madinga egzotika. Tuo geriau, juk imbieras, karis, pipirai, cinamonas,
kmynai suteikia puikų skonį net ir paprastiems patiekalams. Be to, jie pasižymi
stipriu antiseptiniu ir imunitetą stiprinančiu poveikiu. Jei norite išsaugoti
visas prieskonių savybes, juos laikykite sausoje ir tamsioje vietoje. Imbieras
labai tinka su keptomis krevetėmis, karis – su ryžiais, o anyžiai, kurie padeda
greitai įsisavinti maistą, tinka prie egzotiškų patiekalų: indiškų, kinietiškų.
Pieniški kokteiliai
Antioksidantai ir kalcis
Tirštų pieno gėrimų su vaisiais sudėtyje yra gausu vitaminų ir kalcio. Tačiau
būkite atsargios – jie tokie skanūs, kad galite nepastebėti, kiek jau išgėrėte.
Todėl stenkitės naudoti liesą pieną ir jogurtą. Be to, į šiuos gėrimus nedėkite
cukraus. Vietoje karvės pieno galima naudoti avies, ožkos ar sojų pieną.
Vaisiuose ir uogose esanti ląsteliena leidžia pajausti sotumo jausmą be
nuolatinio užkandžiavimo. Taigi, sumaišykite lygiomis dalimis vaisius, sultis,
jogurtą, įmeskite 3 kubelius ledo. Skanaus.
Sūdyti produktai
Vitaminų sandėlys
Sūdytuose produktuose išlieka daugiau vitaminų nei virtuose. Be to, sūrius
produktus kramtome ilgiau, todėl valgome lėčiau ir mažiau. Tačiau būkite
dėmesingos maisto kokybei. Žuvis ir mėsa turi būti labai švieži ir švarūs. Labai
naudinga kasdien suvalgyti po vieną vaisių ir daržovę bei kartą per savaitę
pasilepinti nevirta mėsa ar žuvimi.