Labai svarbiam įvykiui

Siūloma dieta buvo sukurta Glorijai Hanniford, kuri ruošėsi dukros, Keron
Kiting, vestuvėms, ir norėjo atsikratyti keliais nereikalingais kilogramais. Jei
ruošiatės kokioms nors iškilmėms ir Jums reikia numesti ne mažiau trijų
kilogramų, pasinaudokite Glorijos dieta (dienos norma – 1250 kalorijų). Jei
tiesiog norite pagerinti savo savijautą, rekomenduoju palengvintą dietos
variantą su kasdiene 1500 kalorijų normą.

Bendros taisyklės: esant norui, arbatą ar kavą galima pasaldinti
dirbtiniu cukraus pakaitalu. Gerkite kuo daugiau vandens (mineralinio arba
paprasto), kad Jūsų oda taptų tokia pat nuostabi, kaip Glorijos ir Keron.
Iš pateikiamo sąrašo pasirinkite vienus pusryčius, vienus lengvus pietus, vieną
sočią vakarienę ir du užkandžius. Esant norui, pietus ir vakarienę galima
sukeisti vietomis.

Jei teiksite pirmenybę variantui su 1500 kalorijų, tai kasdienį valgiaraštį
turite papildyti mažai kaloringų sausainių pakeliu, papildoma riekele duonos ir
kokiu nors šviežiu vaisiu: pavyzdžiui, obuoliu, kriauše, apelsinu ar nedideliu
bananu.

Pusryčiai (250 kalorijų)

a) šviežių vaisių salotos – sumaišykite vieno obuolio skilteles, vieną bananą,
supjaustytą žiedeliais, kelias vynuoges ir užpilkite šias salotas vieno
natūralaus jogurto indelio turiniu;

b) 25 g dribsnių su sėlenomis, praskiestų pienu, skrudinta duona, aptepta medumi,
kelios vynuogės;

c) dvi skrudintos duonos su sėlenomis riekelės, užkepti pomidorai, vienas
gabalėlis neriebaus kumpio, pakepto grilyje.

Pietūs (350 kalorijų)

a) sumuštinis iš dviejų gabalėlių duonos iš stambaus malimo miltų su vienu iš
užpildų: 75 g vištienos (be odos) arba kumpio su salotomis ir agurku; 50 g tuno
su citrinos sultimis ir supjaustytais pomidorais; 100 g naminio sūrio su
susmulkintais agurkėliais ir salotų lapais;

b) du skrudintos duonos su sėlenomis gabalėliai, 125 g virtų pupelių, užkepti
pomidorai, vienas apelsinas;

c) nedidelis meliono gabalėlis, 150 g bet kokios žuvies, paruoštos grilyje,
didelė maišytų salotų porcija, bandelė iš stambaus malimo miltų;

d) 200 g su lupenomis virtų bulvių, 50 g pjaustytų kopūstų salotų, salotų lapų
ir agurko, vienas obuolys.

Vakarienė (400 kalorijų)

a) 100 g vištienos arba kalakutienos, didelė maišytų salotų porcija, gabalėlis
braškių pyrago;

b) 100 g spagečių su pomidorų padažu, paruoštu iš konservuotų arba šviežių
pomidorų su baziliku, česnaku, citrinos sultimis, 25 g trinto, mažai kalorijų
turinčio sūrio, salotų lapų ir vieno apelsino salotos, 25 g vanilinių ledų;

c) 75 menkės arba lašiškos, keptos folijoje su citrinos sultimis ir margarinu,
brokoliai, aguročiai, 50 g troškintų morkų, 125 g su lupenomis virtų bulvių,
vienas bananas, užkeptas orkaitėje (iš anksto apšlakstyti citrinos sultimis ir
pabarstyti cukraus pakaitalu);

d) pusė greipfruto (įdėti cukraus pakaitalą), 125 g neriebaus avienos pjausnio,
paruošto grilyje, truputį padažo, žiediniai kopūstai, 50 g žaliųjų žirnelių;

e) 75 g bulvių tyrelės, paruoštos lieso pieno pagrindu, mėtų padažas, žaliosios
pupelės, užkepti pomidorai, kriaušė, virta raudonajame vyne ir pasaldinta
cukraus pakaitalu;

f) 100 g krevečių arba krabo mėsos, didelė maišytų salotų porcija, maža bandelė,
25 mažai kaloringo čederio sūrio, 100 g braškių, du gabalėliai šviežio ananaso,
truputį cukraus pakaitalo ananasui.

Užkandžiai (100 kalorijų)

a) didelė šviežių daržovių porcija su padažu, pagamintu iš stiklinės natūralaus
jogurto, arbatinio šaukštelio garstyčių ir citrinos sulčių;

b) vienas obuolys ir dešimt vynuogių;

c) nedidelė bandelė iš stambaus malimo miltų su salotų įdaru.