+1
-0
+1
<a></a><strong>Kanapių aliejus: ekologiškas produktas pilnavertei mitybai, grožiui ir sveikatai</strong><strong></strong>

Natūralus kanapių aliejus yra labai vertinamas dėl daugybės savo gerųjų savybių. Tai ne tik sveikas produktas, tinkamas visavertei mitybai, šį aliejų žmonės naudoja dėl daugybės naudingų medžiagų jame. Be to, jis labai dažnai naudojamas ir grožio industrijoje. Kanapių aliejumi praturtintos įvairios plaukų, odos priežiūros priemonės. Kodėl šis aliejus taip vertinamas?

Kaip gaminamas kanapių aliejus?

Šis aliejus gaminamas panašiai kaip ir alyvuogių aliejus. Jis išgaunamas iš pluoštinių kanapių sėklų. Tai kanapių dalys, kuriose nėra jokių psichoaktyvių medžiagų. Kanapių sėklos surenkamos ir išdžiovinamos. Tuomet mechaniniu būdų spaudžiamos šalto spaudimo prese, kad būtų užtikrinta, jog aliejuje išliktų visos naudingosios medžiagos, esančios kanapių sėklose. Išspaustas aliejus yra filtruojamas, kad būtų pašalintos priemaišos, tačiau šiuo metu niekaip nesumažėja aliejaus kokybė.  Tokiu būdu išgaunamas ypač tyras ir vertingas kanapių aliejus, nauda jo vertinama įvairiose srityse.

Kanapių aliejaus nauda

Kanapių aliejaus nauda yra įvairiapusė. Pirmiausia, tai aliejus, kuris vertinamas dėl daugybės naudingųjų medžiagų.

    • Omega rūgštys. Kanapių aliejus yra gausus omega-3 ir omega-6 riebalų rūgščių. Tai vienas geriausių šių medžiagų augalinių šaltinių. Šios rūgštys labai svarbios mūsų organizmui, nes jos reikalingos mūsų širdies veiklai, smegenims, bendrai organizmo funkcijai palaikyti. Šios rūgštys taip pat prisideda prie uždegiminių procesų mažinimo organizme ir yra labai naudingos odos sveikatai palaikyti.

    • Vitaminas E. Dar viena priežastis, kodėl toks populiarus yra kanapių aliejus, nauda tiems, kurie nori naudoti natūralius antioksidantus. Būtent vitamino E buvimas aliejaus sudėtyje užtikrina, kad šis aliejus padėtų apsaugoti odą ir stiprintų imuninę sistemą.

    • Vitaminas D. Kanapių aliejuje taip pat gausu vitamino D, kuris yra labai svarbus mūsų organizmui. Jis svarbus raumenų funkcijai, kaulų, dantų sveikatai palaikyti.

    • Mineralai. Kanapių aliejaus sudėtyje yra ir daugybė mūsų organizmui svarbių mineralų. Pavyzdžiui, jame gausu magnio, kuris palaiko mūsų nervų sistema ir raumenų funkciją. Taip pat kanapių aliejuje yra kalio, kuris svarbus mūsų širdies veiklai Cinkas, esantis kanapių aliejaus sudėtyje taip pat svarbus odos sveikatai ir imuninei sistemai palaikyti.

    • Aminorūgštys. Kanapių aliejus yra praturtintas amino rūgštimis. Tai yra labai svarbi medžiaga mūsų organizmui, nes jos prisideda prie ląstelių atstatymo ir užtikrina gerą bendrą organizmo veiklą.

    • Polifenoliai. Kanapių aliejaus vartojimas užtikrina ir polifenolių pasisavinimą, nes jų yra nemažai šiame aliejuje. Polifenoliai taip pat yra natūralūs antioksidantai. Medžiagų su polifenoliais vartojimas padės apsaugoti organizmą nuo lėtinių ligų ir uždegimų.

Kur naudoti kanapių aliejų?

Kanapių aliejus yra plačiai naudojamas įvairiose srityse. Daugybė žmonių kasdien naudoja šį aliejų, norėdami jaustis gerai ir praturtinti savo organizmą naudingomis medžiagomis. Kanapių aliejaus nauda pastebima ne tik naudojant jį kaip maistą.

    • Maistui. Kanapių aliejus gali būti naudojamas maisto gamyboje arba vienas. Kai kurie žmonės naudoja šį aliejų kasdien. Keli kanapių lašai kasdien išgeriami ryte prieš maistą. Tačiau taip pat šis aliejus gali būti puikus papildas įvairiems patiekalams. Jis puikiai dera prie įvairių salotų, tinka šaltus padažus, žaliuosius kokteilius. Keli kanapių lašai praturtins patiekalą ir pavers jį sveikesniu. Nepatariama šio aliejaus gruzdinti ar ant jo kepti aukštoje temperatūroje, nes tuomet jis praras savo gerąsias savybes.

    • Grožiui. Grožio sritis yra dar viena kryptis, kur naudojamas kanapių aliejus, nauda, kurią jis suteikia, padeda palaikyti mūsų gerą išvaizdą. Galima rinktis įvairius gaminius, kurių sudėtyje yra kanapių aliejus, tačiau taip pat šis aliejus gali būti naudojamas ir vienas. Pavyzdžiui, jį galima tiesiai tepti ant veido ar kūno odos. Jis padės ne tik palaikyti odos drėgmę, bent ir ją pamaitins, oda taps glotnesnė, skaistesnė, labiau prisotinta ir apsaugota.

    • Sveikatai. Dėl daugybės naudingų medžiagų savo sudėtyje, kanapių aliejus padeda palaikyti gerą organizmo sveikatą. Jis padeda reguliuoti cholesterolio kiekį kraujyje, stiprina imuninę sistemą, padeda palaikyti raumenų ir sąnarių gerą būklę. Dažnai galvojama, kad kanapių aliejus miegui gali padėti, tačiau tiesioginių to įrodymų nėra. Tačiau naudojant aliejų, gerėja bendra Jūsų sveikata, o tai labai padeda kokybiškam miegui.

Kokį kanapių aliejų rinktis?

Renkantis kokybišką produktą, labai svarbu ne tik kanapių aliejaus kaina, bet ir kiti kriterijai. Kokybiškas kanapių aliejus turi turėti švelnų riešutinį kvapą. Jo konsistencija turi būti gana tiršta, tačiau tuo pačiu aliejus neturi būti per daug tamsus. Rinkitės aliejų, kuris parduodamas tamsaus stiklo butelyje, nes taip būsite tikri, kad aliejaus kokybė išliks ilgiau. Taip pat atkreipkite dėmesį į sudėtį ir venkite aliejų su įvairiomis priemaišomis. O geriausiai jeigu Jūsų perkamas kanapių aliejus bus ekologiškai sertifikuotas, išgautas iš kanapių, kurios buvo auginamos tik ekologiškai.

Išvada

Kanapių aliejus yra ne tik vertingas ir natūralus produktas, bet ir universalus pagalbininkas, galintis praturtinti tiek mitybą, tiek grožio ir sveikatos priežiūrą. Jo sudėtyje esančios omega rūgštys, vitaminai ir mineralai užtikrina organizmo gerovę, o platus panaudojimo spektras leidžia lengvai integruoti jį į kasdienį gyvenimą. Svarbu rinktis kokybišką, ekologiškai sertifikuotą aliejų, kad galėtumėte pilnai pasinaudoti visomis šio produkto teikiamomis naudomis. Kanapių aliejus yra puikus pasirinkimas tiems, kurie siekia natūralaus ir sveiko gyvenimo būdo.