Pusryčiai būtini – grūmoja dietologai. Tačiau kai už lango vasariška kaitra, rodos, net ir menkiausias kąsnis stringa burnoje. Pateikiame kelis sveikų ir lengvų pusryčių variantus.Vaisiai ir sūris


Vienas labiausiai subalansuotų ir maistingų, tačiau tuo pačiu lengvų pusryčių receptų – itin paprastas: skiltelėmis supjaustykite obuolį, 50 g čederio sūrio – kubeliais. Dar saujelę ląstelienos ir baltymų turtingų graikinių riešutų. Žvalumas iki pat pietų – garantuotas.

Rytinė pica
Skirtingai nuo tradicinės, mūsų siūlomoje – viena nauda: joje nėra nei kenksmingųjų riebalų, nei cukraus pertekliaus, be to, pagaminama ji vos per keletą minučių.
Viskas, ko reikia mūsų picai, – dvi riekelės neskaldytų grūdų duonos, minkšto sūrio, griežinėlio pomidoro, apšlakstyto alyvuogių aliejumi, pagardinto pipirais ir druska.

Dribsniai su jogurtu
Klasikinis receptas tiems, kurie rūpinasi kūno linijomis – avižiniai dribsniai su pienu ar jogurtu. Kai karšta, šį receptą galima šiek tiek transformuoti: rūgštesni produktai veikia šiek tiek šaldomai. Pieną pakeiskite šaltu citrininiu jogurtu, pagardinti galite šviežiomis uogomis.

Plakinys su pienu
Plakiniai – puikus lengvai pasisavinamas ir maistingas pusryčių variantas. Jam pagaminti imkite šviežias uogas, kurias plaktuvu sumalkite, iki kol gausis vientisa masė. Pripilti galima pieno, jogurto, pagardinimui tinka medus, galima dėti ir dribsnių.
Tinkami deriniai ananasas su bananu, braškės su kiviais, bananai, avietės ir pienas. Neįprastas skonis išeina sumaišius vaisius su daržovėmis, pavyzdžiui, apelsiną su morkomis
.

Lietuvos sveikata

Sveikos mitybos testai