Kalbame ne tik apie seksualiai atrodančius, tekstūra ar vaizdu įaudrinančius produktus. Esama ir produktų, kurie skatina už seksualinį aktyvumą atsakingų hormonų gamybą:
Arbūzai
Kartais arbūzai net vadinami „natūralia viagra“ ir nenuostabu – arbūzuose yra kraujotaką skatinančio citrulino.
Pinijų riešutai
Pinijos – seksualinį apetitą didinančio cinko šaltinis. Kiti cinko šaltiniai – braškės, avietės,
Jautiena
Jautienoje taip pat yra cinko bei geležies, padedančos raudonosiems kraujo kūneliams aprūpinti organizmą deguonimi, tad suteikiančios energijos. Be to, šioje mėsoje yra ir ištvermę palaikančių baltymų ir vitamino B.
Juodasis šokoladas
Taip, tai tiesa – juodojo šokolado sudėtinė dalis fenelitilaminas skatina už laimę atsakingų endorfinų ir dopamino gamybą.
Karštieji prieskoniai
Kajeno pipirai skatina kraujotaką, o muskatas, šafranas, cinamonas – plačiai žinomi afrodiziakai. Vien užuodus šių prieskonių pagerėja nuotaika, nurimsta nervai.
Šparagai
Šparagai turi folio rūgšties, vitamino B, dalyvaujančio per orgazmą susidarančio histamino gamyboje.
Graikiški riešutai
Juose daug omega 3 riebiųjų rūgščių, skatinančių minėtojo dopamino gamybą bei aminorūgšties arginino, prisidedančios prie spartesnės kraujotakos. Šios aminorūgšties yra ir migdoluose, kiaušiniuose.
Kriaušės
Kriaušėse esantis vitaminas C didina spermos kiekį ir gerina spermos kokybę. Kiti žinomi vitamino C šaltiniai – citrusiniai vaisiai, paprikos.
Špinatai
Špinatai – magnio šaltinis, o magnis gerina kraujotaką, tad lengviau seksualiai susijaudinama ir seksualiniai santykiai tampa malonesni. Kiti magnio šaltiniai – įvairūs riešutai, žuvis, bananai, avokadai ir t.t.
Žalioji arbata
Žaliosios arbatos sudėtinės dalys katechinai gerina kraujotaką į apatinę kūno dalį.
Bulvės
Bulvėse gausu dar vienos kraujotaką gerinančios ir nuotaiką keliančios medžiagos – kalio. Kiti kalio šaltiniai – jogurtas, bananai ir t.t.
Kava
Kava itin gerai seksualiai nuteikia moteris.
Medus
Medus palaiko energijos lygį, ištvermę.
Imbieras
Nustatyta, kad imbieras gerina seksualinę funkciją.
Straipsnio autorė – Giedrė Janušaitė (Šaltinis – NUTRITIOUS LIFE, EATTHIS)