+7
-1
+6
Brandžios moters makiažo taisyklės. Ką būtina žinoti?

Gražiosios lyties atstovės pageidauja nepriekaištingai  atrodyti  bet kuriame amžiaus laikotarpyje. Daugelis savo grožiui negaili nei laiko, nei jėgų, nei pinigų. Reguliariai lankosi pas kosmetologus, lepina veidą brangiomis kaukėmis ir kremais, drėkina kūno odą kokybiškais losjonais,  išbando ir atsirenka plaukus stiprinančias priemones. Ypatingai svarbią reikšmę išvaizdai turi kasdieninio makiažo subtilybių supratimas.  Ypač senjorinio amžiaus moterims. Joms  jau neužtenka  kaip jaunystėje  pabrėžti  akis, lūpas, skruostus, išryškinti privalumus, sukurti naują  įvaizdį. Norint  kasdien atrodyti elegantiškai ir patraukliai, solidaus amžiaus moterims reikia  įdėti nemažai pastangų.

Koks kasdieninis makiažas tinka vyresnėms moterims,  kaip  sumaniai paslėpti su amžiumi atsirandančias veido  problemas pasakoja  visažistė ponia Danutė.

Pradėkime nuo veido odos priežiūros,- siūlo ponia Danutė.

Nesvarbu, kokia oda buvo jaunystėje, su amžiumi ji plonėja, sausėja, glemba,  atsiranda raukšlės ir pigmentinės dėmės. Kad išvengti odos sausėjimo, patartina veidą mažiau plauti vandeniu, o valyti kosmetiniu pieneliu. Nenaudoti priemonių spiritiniu pagrindu. Kartą per savaitę atlikti giluminį valymą šveitikliais.  Šveitiklius galima pasigaminti namuose.  Pavyzdžiui, 2 šaukštus smulkiai sumaltų migdolų sumaišyti su kiaušinio tryniu ir 2 šaukštais pieno. Užtepti ant veido, pamasažuoti sukamaisiais judesiais, palaikyti 20-25 minutes ir nuplauti.  Taip  oda pamaitinama, pašalinamos apmirusios ląstelės, veidas  tampa švelnus, glotnus.

Kremus patartina rinktis skirtus brandžiai odai. Jų sudėtyje daugiau drėkinančių, maitinančių, stangrinančių komponentų.  Tik nereikėtų persistengti, oda nuo kremo pertekliaus neturi blizgėti. Siekiant apsaugoti veidą nuo įdegimo, kremus reikia rinktis su  filtru  nuo saulės.

Toliau makiažas, tęsia visažistė ponia Danutė.

Kiekvienas veidas yra savitas ir nepakartojamas: smailus smakras, plati kakta, išryškėję skruostikauliai. Makiažo pagrindą patartina rinktis pagal odos tipą. Jei oda sausa- kreminį, ne tamsesnį už odą, beveik nepastebimai susiliejantį su natūraliu odos atspalviu.  Bet atspalviais galima ir pagudrauti. Tamsus kreminės pudros pagrindas atitinkamas veido vietas daro mažiau pastebimas, o šviesus- išryškina.  Plačius, didelius skruostus galima optiškai sumažinti juos šešėliuojant, o aukštus skruostikaulius pašviesinant šviesiu pagrindu- paryškinti. Perėjimai  tarp šešėliuotų ir šviesintų vietų turi būti be ryškių ribų, tolygūs. Jei, pavyzdžiui, kumpa nosis, nosies kauburėlį reikia šešėliuoti tamsiau, o perėjimą padaryti labai švelnų. Nosį dar kartą papudruoti. Maskuojamaisiais pieštukais galima paslėpti ratilus po akimis, odos paraudimus, pigmentines dėmes. Specialus žalias makiažo pagrindas skirtas moterims, ant skruostų turinčioms išsiplėtusių kraujagyslių.

Be skaistalų makiažas atrodo neužbaigtas. Senjoroms rekomenduojami neryškūs kreminiai skaistalai, geriausiai  šiltų rusvų atspalvių, kurie mažiau išryškina raukšleles ir poras.  Šia makiažo priemone taipogi koreguojama veido forma. Pavyzdžiui, esant ovaliam veidui,  labai plonas skaistalų sluoksnis ant kaktos ir smakro suteikia gaivumo ir daro veido bruožus švelnesnius. Skaistalai po skruostikauliais suteikia veidui išraiškingumo. Skaistalus reikiamose vietose uždėti mažais taškeliais ir  pirštų pagalvėlėmis sukamaisiais judesiais  paskirstyti.

Akių makiažas – moterų kasdieninė fantazijos terapija.  Tačiau gerbiamoms senjoroms jau reikalingas saikas. Antakių spalva ir forma turi lemiamą įtaką veido išraiškai. Gražūs, taisyklingi antakiai daro veidą patrauklų, o tankūs ir ties nosimi suaugę- suteikia niūrumo. Per daug išriesti  formuoja nustebusio veido įvaizdį.  Tiesūs žemi – tarsi slegia akis.  Todėl atsakingą antakių formavimo  darbą geriausia pavesti grožio salonų specialistams. Su amžiumi moterų antakiai pradeda retėti.  Tai ne bėda. Matomus  išretėjimus kasdien galima paslėpti antakių spalvos pieštuku ar biriais šešėliais.

Akių voko kontūras pradedamas piešti ties vidiniu akies kampu, per vidurį šiek tiek išplatėja, o ties išoriniu kampu vėl suplonėja ir labai nedaug užlinksta į viršų. Kontūrą reikia brėžti kuo arčiau blakstienų šaknų. Senjoros turi rinktis rudos ar pilkos spalvos kontūrą. Atkreipti dėmesį, kad linija nebūtų laužyta ar banguota. Esant pakritusių vokų problemai, kontūro linijos nereikėtų.

Vokų šešėliai padaro akis išraiškingesnes ir suteikia įvairiausių akcentų. Dažoma nuo voko vidurio išorinio akies kampo link tamsesne spalva. Vidinė voko dalis dažoma šiek tiek šviesiau. Perėjimai švelnūs. Rinkdamos šešėlius, pirmenybę ponios turi teikti šaltiems tonams. Rausvi atspalviai akims suteikia pabrinkusių ir paraudusių akių efektą. Nerekomenduotini perlamutriniai atspalviai. Mėlyni ir violetiniai atspalviai paryškina poakių ratilus. Optimalus pasirinkimas kasdienai – rusvi pasteliniai atspalviai. Šešėliai jokiu būdu neturi subėgti į raukšleles, sulipti į gumulėlius. Jei užkritę akių vokai- šešėliuoti reikia viršutinę voko dalį nuo voko raukšlės iki išorinio antakio galo.

Kad paryškinti ir pastorinti blakstienas, perkamas kokybiškas tušas. Brandžioms moterims kasdienai tiktų  pilkos ir rudos atspalvių tušas. Reiktų įsitikinti, ar gerai atrodo nudažytos apatinio voko blakstienos. Galima jų dažymo atsisakyti.

Dailiai padažytas lūpas aplinkiniai pastebi pirmiausia. Lūpdažiu ryškinama lūpų spalva, pagyvinamas veidas, apsaugoma jautri lūpų oda. Kontūriniu pieštuku galima pakeisti burnos ir lūpų formą. Ypač, jei lūpos siauros ir jų kontūras neryškus.  Senjoros visada atrodys stilingai, pasirinkdamos natūralios lūpų spalvos lūpdažį ir pieštuką.

Dėmesio! Visos makiažo linijos turi kilti į viršų. Nuleisti akių kampučiai, nukarę lupų galiukai sendina 10 metų. Saikingas ir tinkamas makiažas stiprina tikėjimą savo išvaizda, o tai moterims reiškia- ir savimi.

Parengė: L.Varanavičienė