Moterys visais laikais kovojo su celiulitas/4370″>celiulitu. Nors išrasta begalė masažuojančių prietaisų ir kosmetikos priemonių, dėl celiulitas/4370″>celiulito į specialistus kreipiasi vis jaunesnės moterys. Šiuolaikinėms moterims šis odos defektas yra viena opiausių problemų.

„Anksčiau priemonių buvo mažiau, gydymo būdai buvo primityvesni, o mūsų mamos šios problemos taip nesureikšmindavo. Šiuolaikinės moterys skiria vis daugiau dėmesio savo sveikatai ir grožiui. Kiekvieną pavasarį sulaukiame vis daugiau klienčių, kurioms atliekame įvairias anticeliulitines procedūras“, – pasakojo Palangos poilsio namų komplekso „Baltija“ „Žilvino“ viešbučio SPA ir grožio centro kosmetologė Indrė Balkaitienė.

Gydymui – priemonių kompleksas

Pasak I.Balkaitienės, kiekviena moteris, kovojanti su celiulitu, turi pasirinkti individualias priemones. Pirmiausia, jeigu tik įmanoma, reikia panaikinti priežastis, dėl kurių susidaro celiulitas. Veiksmingiausias priemonių kompleksas yra dietos, sportas ir tam tikros procedūros su kosmetinėmis priemonėmis.

Bėgimas, spartus ėjimas, plaukimas, šokiai pagerina kojų venų ir limfos mikrocirkuliaciją. I.Balkaitienės teigimu, teigiamą poveikį figūrai ir odos išvaizdai turi važinėjimas dviračiu ar riedučiais, teniso žaidimas. Toms, kurios neturi laiko gyventi aktyviai, gali apsiriboti rytine mankšta, įtampai šalinti skirtais pratimais.

„Kovojant su celiulitu rekomenduotina keisti mitybos įpročius, t.y. laikytis maisto produktų suderinamumo taisyklių, jų kiekio paskirstymo dienos racione“, – pasakojo kosmetologė.

Kremai – tik papildoma priemonė

Greitai ir efektyviai įveikti celiulitą padeda specialus gydymo kursas, susidedantis iš 10-15 procedūrų, kurios atliekamos 2-3 kartus per savaitę. Vėliau profilaktiškai skiriama 1-2 procedūros per savaitę. Procedūros parenkamos individualiai, priklausomai nuo celiulito atsiradimo priežasčių ir celiulito stadijos.

I.Balkaitienės teigimu, celiulito pažeistoms sritims atnaujinti veiksmingiausi yra masažai. Tai gali būti klasikinis, anticeliulitinis, limfodrenažinis masažas ar jų deriniai. Gydant celiulitą, svarbu pagerinti audinių mikrocirkuliaciją, suaktyvinti limfą, padidinti odos stangrumą.

Rekomenduojama masažus derinti su įvyniojimo procedūromis, kurių metu pašalinami ne tik paviršiniame, bet ir gilesniuose odos sluoksniuose susikaupę toksinai ir šlakai. Oda tampa lygesnė, elastingesnė. Įvyniojimo metu naudojamos medžiagos įsigeria į poodinį sluoksnį, aprūpina jį mineralinėmis medžiagomis, vitaminais, drėkina ir stangrina odą.

Vandens procedūros veikia panašiai kaip ir įvyniojimai. Jų metu galima palaikyti aukštesnę kūno temperatūrą, taip pagerinamas naudojamų priemonių efektyvumas.

Kremai nuo celiulito – tik pagalbinė priemonė. Jie padeda pašalinti skysčius, atgaivina ir stangrina odą, išvalo poras, gerina kraujotaką. Specialios kosmetikos priemonės su biologiškai veikliomis medžiagomis (jūros dumbliais, įvairiomis mineralinėmis medžiagomis, kofeinu, vitaminais) veiksmingos tuomet, kai pasiekia giliuosius odos sluoksnius.

Į pagalbą – jūros dumbliai ir druska

„Žilvino“ viešbučio SPA ir grožio centre atliekamos aticeliulitinės procedūros kūnui su jūros dumbliais. Pasak kosmetologės, dumblių yra daug rūšių. Vieni veikia dehidratuojančiai, kiti lieknina, valo, skatina toksinų pasišalinimą, atstato mineralų balansą.

Dumblių sudėtyje yra daug mineralų ir vitaminų, todėl po procedūrų oda tampa tvirtesnė bei gyvybingesnė. Dumbliuose esantis jodas šildo ir valo, vitaminas C padeda atkurti kolageną. Procedūrose naudojama jūros druska stangrina odą, gerina kraujotaką, valo odos poras.

„Atsikratyti celiulito – nėra neįmanoma misija. Tam reikia daug pastangų, noro ir kantrybės. Tik nereikia liautis rūpintis savimi – nuolat mankštis, sportuoti, gyventi aktyviai, gerti pakankamai skysčių. Taip pat palepinti save masažais, kitomis grožio ir sveikatinimo procedūromis bei daugiau šypsotis”, – patarimus dalijo kosmetologė I.Balkaitienė.
 

Sveikata