JAV Pediatrijos žurnalas rašo, kad vaikai, valgantys daug baltymų turinčio maisto turi stipresnius kaulus sulaukę paauglystės.
Berniukai ir mergaitės, vaikystėje valgę bent po du ar daug baltymų turinčius patiekalus per dieną, tokius kaip pieno produktai, mėsa, turi stipresnius kaulus nei tie, kurie nevalgė daug baltymų turinčio maisto. Vaikystėje suvartotas kalcio kiekis lemia kaulų stiprumą faktiškai visą gyvenimą. Mokslininkai ištyrę 106 vaikus nustatė, kad tie, tiriamieji, kurie vaikystėje per dieną suvalgydavo 3-4 baltymų turinčius patiekalus, pasižymėjo didesniu kaulų tankiu, stipriu bei dydžiu.
Nustatyta, kad daugiau daugiau baltymų kasdieninėje dietoje naudojantys vaikai pasižymi didesniu kaulų mineralizacijos lygiu, ypatingai rankų, kojų, dubens kauluose.
Reuters Health