Man dažnai graužia rėmuo. Išgeriu tabletę, praeina. Suprantu, kad turiu koreguoti mitybą. Ką galiu valgyti, o ko man atsisakyti?
Jurgis
Galima valgyti baltą, truputį padžiūvusią duoną, džiūvėsius, nerūgščią varškę ir sūrį, liesą kiaulieną, veršieną, vištieną, virtas neriebias dešreles, virtą žuvį, plaktą kiaušinienę. Skrandžio gleivinę labai palankiai veikia virtų daržovių (bulvių, špinatų, aguročių, moliūgų, šparagų, morkų, burokėlių ir kt.) košės ir pertrintų kruopų pudingai.
Šiuo atveju rekomenduotina vengti tokio maisto, kuris stimuliuoja skrandžio sekreciją: šviežių duonos ir pyrago gaminių, žirnių, pupelių, lęšių, aštrių sūrių, keptų ir kietai išvirtų kiaušinių, riebios mėsos, kepsnių, mėsos bei žuvies konservų, taukų, kopūstų, ropių, krienų, ridikų, svogūnų, neprinokusių ir rūgščių vaisių bei uogų, garstyčių ir kitų aštrių prieskonių; negalima gerti alkoholio.
Lietuvos sveikata