+11
-2
+9
Granatų nauda organizmui
Granatas iš mažyčių ryškiai raudonų sėklų yra tinkamas pasirinkimas, suteikiantis energijos. Daugybės tyrimų dėka, buvo įrodyta granatų nauda organizmui – šie vaisiai gerina mūsų sveikatą, o stiklinė šviežių granatų sulčių – daro stebuklus. 
Didžiulę granatų naudą organizmui suteikia šiame vaisiuje esantys elementai: 
– Geležis;
-Fosforas;
-Manganas;
-Kalis;
-Antioksidantai (polifenoliai, taninai ir antocianinai );
Vitaminai C, K, B6 ir E. 
Kodėl turėtumėte valgyti granatas? Vaisiai neabejotinai prisideda prie geros savijautos įvairiausiais būdais. Viena paprasta priežastis, esanti granatų sultyse yra – visų išvardintų elementų suteikimas organizmui. Tačiau yra daug daugiau priežasčių, kodėl šiuos vaisius turėtumėte įtraukti į savo mitybą. 
Organizmo detoksikacija 
Vartojant nesveiką maistą mūsų organizmas gamina laisvuosius radikalus. Jie turi neigiamos įtakos jūsų sveikatai daugeliu skirtingų būdų, todėl jums reikia periodiškai detoksikuoti organizmą. Antioksidantai kovoja ir pašalina šiuos laisvuosius radikalus. Granatai laikomi antioksidantų „lobynu“.  Išgerkite šviežiai spaustų sulčių stiklinę, taip išvalysite organizmo sistemą.
Sveiki dantys 
Ar pastebite susikaupusias apnašas ant dantų? Tuomet, granatos – puiki išeitis. Vaisiaus sultys ir sėklos aktyviai kovoja su dantų apnašomis. Antioksidantai naikina apnašas sukeliančius mikroorganizmus (streptokokus ir laktobacilas), taip užtikrina gerą burnos sveikatą. Galite granatų sultymis skalauti burną po valgio.
Testosterono gamyba 
Granatai yra žinomi kaip natūrali „Viagra“. Tyrimais įrodyta, kad kasdien geriant granatų sultis lengviau išgydysite erekcijos disfunkciją. Granatai didina testosterono gamybą, kuris yra svarbus gerai seksualinei veiklai.
Sveika širdis 
Gamta dovanoja mums neįkainojamas dovanas, viena iš jų – granatų vaisiai, granatų nauda širdies darbui yra stulbinanti. Šie vaisiai apsaugo nuo apnašų kaupimosi arterijose, mažina MTL cholesterolio kiekį ir normalizuoja kraujo spaudimą. Žmonėms, sergantiems išemine širdies vainikinių kraujagyslių liga (IŠL) patariama gerti granatų sultis kasdien, nes jos pagerina kraujotaką.
Apsauga nuo įvairiausių ligų
Granatų nauda dažnai akcentuojama, kaip gebėjimas prisidėti prie gijimo ir įvairių sveikatos sutrikimų užkirtimo. Tai apima krūties ir plaučių vėžį, artritą ir Alzheimerio ligą. Granatos taip pat padeda apsisaugoti nuo kaulų lūžių ir kremzlių uždegimo, taip užkerta kelią artritui.
Puikus pasirinkimas nėščiosioms
Būsimoms motinoms dažnai siūloma gerti granatų sultis viso nėštumo metu, nes jos apsaugo naujagimių smegenis nuo sužalojimo, žinomo kaip hipoksinio išeminio galvos smegenų trauma.
Be visų išvardintų granatų vaisių privalumų, reikėtų paminėti ir tai, kad jie padeda pagerinti odos tekstūrą. Antioksidantai, esantys vaisiuose, lėtina odos senėjimą.