+1
-0
+1
Kad plaukai būtų vešlūs ir gražūs

Gavome skaitytojų klausimų apie tai, kokios priemonės stiprina galvos plaukus, skatina jų augimą? Kadangi ši problema aktuali nuo seniausių laikų, siūlome pabandyti įvairius laiko patikrintus varnalėšų šaknų preaparatus, kuriuos galima pasigaminti patiems. Manoma, kad viena geriausių priemonių nuo plaukų slinkimo yra varnalėšų šaknų antpilai. Jie įeina ir į daugelio šampūnų sudėtį, tačiau aktyviausiai veikia šviežiai pagaminti vaistiniai preparataiPleiskanojančiai odai ir slenkantiems plaukams

Susmulkinkite 20 g varnalėšų šaknų, 10 g medetkų žiedų (dar galima įdėti 15 g apynių spurgų) ir užpilkite litru karšto vandens, palaikykite kelias valandas uždengtame inde. Gautu nuoviru galvą skalaukite du kartus per savaitę.

Po 4 valgomuosius šaukštus vaistinių gelsvių, varnalėšų šaknų ir dilgėlių mišinio (lygiomis dalimis) užpilkite 4 stiklinėmis šalto vandens. Uždengę 15 min. pavirkite ant silpnos ugnies ir dar palaikykite 15 min. Kiek ataušusįnuovirą perkoškite ir juo įtrinkite galvos odą.

Nuo senų laikų žinoma, kad šviežios paprastųjų ir kitų rūšių varnalėšų sultys (įtrinamos į galvos odą) stiprina plaukus, gali apsaugoti nuo plikimo.

Nuoviras plaukams stiprinti

Susmulkinkite 20 g varnalėšų šaknų ir užpilkite 0,5 l vandens, pavirinkite 5 min. Ataušusį nuovirą perkoškite ir juo įtrinkite galvos odą, po to šiuo nuoviru perplaukite visus plaukus. Tai darykite tris kartus per savaitę du mėnesius.

Plaukų šaknis stiprinančios medaus ir kiaušinio trynio kaukės

2 kiaušinių trynius,

2 arbatinius šaukštelius medaus,

2 valgomuosius šaukštus varnalėšų aliejaus (rasite vaistinėse, kosmetikos parduotuvėse) sumaišykite ir gautą masę įtrinkite į galvos odą (galima ir per visą plauką), apvyniokite rankšluosčiu ir po 40–50 minučių išplaukite plaukus.

• • •

1 kiaušinio trynį, arbatinį šaukštelį alyvuogių aliejaus, 2 lašelius citrinos sulčių ir vieną lašelį obuolių acto sumaišykite ir gautu mišiniu įtrinkite plaukus, apvyniokite rankšluosčiu ir po 20–30 minučių išplaukite. Šios kaukės pamaitins odą ir plaukus, skatins augimą, suteiks plaukams blizgesio.

Gydomajam tikslui šias kaukes galite vartoti kartą per savaitę 2–3 mėnesius.