Kuo šaltesnis oras, tuo mažesnis oro drėgnumas. O sausas oras – tai sausa oda, kuri pleiskanoja ir  niežti. Malonumo nedaug. Tačiau šią žiemos sezono problemą gali padėti išspręsti 5 paprastos priemonės.  

Priemonės su hialurono rūgštimi. Ši rūgštis puikiai drėkina odą ir, beje, yra gera priemonė kovai su mimikos raukšlėmis. Taip pat efektyviai galima naudoti drėkinamuosius kremus, serumus, losjonus.

Oro drėkintuvas. Ši priemonė efektyviai padidina oro drėgmę bute ir biure. O kai nėra problemos su sausu oru, nėra problemos ir su sausa oda.

Dažnas kambarių vėdinimas. Oro drėgmė lauke visada yra didesnė nei patalpoje, kur pilnu pajėgumu veikia centrinis šildymas. Todėl stenkitės dažniau vėdinti patalpas.

Šiltas vanduo vonioje ir duše. Tik nenaudokite labai karšto vandens maudydamiesi vonioje ar po dušu, kad oda neperdžiūtų dar labiau.

Skystos priemonės vietoj įprasto muilo. Atminkite, kad muilas pats savaime yra odos drėgmės priešas, tad stenkitės jo naudoti kuo mažiau.

Vitaminai A, E ir B grupės. Šie vitaminai daro odą elastingesnę. Vartoji juos reikėtų tiek į vidų, tiek ir išoriškai (pvz., įdėti į naktinį kremą). Pats paprasčiausias variantas – gerti per dieną po šaukštelį alyvuogių arba migdolų aliejaus.

Drėkinamoji kaukė su bananu
• Nulupkite bananą ir susmulkinkite jį šakute, įpilkite į košelę 2 valgomus šaukštus saulėgrąžų aliejaus.
• Užtepkite banano košelę ant švarios veido odos ir palikite 20 minučių.
• Po to nuplaukite šiltu vandeniu ir džiaukitės šilkine oda.