+4
-0
+4
Maistinė soda Jūsų grožiui

Kiekvienuose namuose galima rasti maistinės sodos, kuri naudojama maistui gaminti. Dauguma iš mūsų žino, kaip gerai ji balina skalbinius. Lygiai taip pat efektyviai ji šalina nemalonų kvapą iš spintų, padeda atnaujinti kilimus ir nepriekaištingai valo įvairius paviršius.

Kam dar tinkama maistinė soda? Ji gali padėti mums tapti dar gražesniems!

Kovai su akne

Maistinė soda yra efektyvi priemonė nuo aknės sukeltų problemų. Ji saugiai ir veiksmingai padeda atsikratyti spuogų. Pasiruoškite pastos ir naudokite ją nepageidaujamoms dėmelėms džiovinti.

Dantims balinti

Paimkite bet kokios dantų pastos tūbelę ir pažiūrėkite, kokią sudėtinę dalį naudoja dauguma dantų pastos gamintojų. Teisingai – maistinę sodą. Jos ir peroksido derinys sukuria balinimo efektą. Naudokite šį mišinį vietoj dantų pastos. Vienintelis trūkumas yra tai, kad, jei per dažnai jį naudosite, galite pažeisti emalį. Tačiau jei naudosite kartą per savaitę, jis bus visiškai nekenksmingas ir nepriekaištingai pašalins dantų dėmes ir akmenis nepažeisdamas emalio.

Gaiviam burnos kvapui

Pastilės nuo blogo burnos kvapo nepadeda išspręsti problemos? Jų poveikis dažnai būna trumpalaikis, o maistinė soda kovoja su nemaloniu kvapu ir jį efektyviai pašalina. Į stiklinę vandens įpilkite arbatinį šaukštelį maistinės sodos, viską išmaišykite ir skalaukite šiuo tirpalu burną. Dezinfekuokite gerklę ir liežuvio šaknį – būtent čia kaupiasi daugiausiai bakterijų. Galiausiai viską išspjaukite ir vėl mėgaukitės gaiviu burnos kvapu.

Švelniai odai

Jei Jūsų rankos šiurkščios ir sausos, naudokite maistinę sodą. Tai greičiausia priemonė, padėsianti Jūsų odai tapti švelniai. Sumaišykite truputį maistinės sodos su vandeniu ir muilu ir gautą tirpalą gerai įmasažuokite į rankų odą. Tada nuplaukite drungnu vandeniu. Ši priemonė taip pat padeda pašalinti giliai įsigėrusį nemalonų kvapą, likusį po valgio gaminimo.

Plaukams skalauti

Ne visi šampūnai ir kondicionieriai yra tokie geri, kokių norėtumėme. Į kai kurių plaukams skirtų produktų sudėtį įeina cheminių medžiagų, visiškai nereikalingų mūsų plaukams. Kad jas pašalintumėte iš plaukų ir galvos odos, naudokite maistinę sodą. Tačiau venkite ją naudoti labai dažnai, nes jos pH lygis yra labai aukštas. Procedūrą su maistine soda galite saugiai atlikti kartą per mėnesį. Kai kurie tam pačiam tikslui naudoja actą, tačiau kitaip nei actas, soda nepalieka nemalonaus kvapo.