Valstybinės vaistų kontrolės tarnyba gyventojams nemokama telefono linija (8~800) 735 68  teikia informaciją apie vaistus, registruoja ir nagrinėja pranešimus apie vaistinių darbą.

 

Tačiau Lietuvos gyventojai, kasdien skambindami šiuo telefonu, nori gauti informacijos ir  apie maisto papildus. Deja, į šiuos klausimus gali atsakyti kitų institucijų specialistai:

 

  • Maisto papildus registruoja, notifikuoja bei informaciją apie juos teikia Valstybinė visuomenės sveikatos priežiūros tarnyba prie Sveikatos apsaugos ministerijos (telefonas 8~5 276 42 82 arba www.vvspt.lt).
  • Lietuvoje notifikuotų maisto papildų registrą rasite – http://www.vvspt.lt/maistopapildai/
  • Visų maisto produktų, tarp jų ir maisto papildų, valstybinę kontrolę vykdo Lietuvos Respublikos valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (www.vmvt.lt, telefonas 8~800 40403).

Maisto papildas – tai maisto produktas, skirtas papildyti įprastą maisto racioną, ir kuris vienas arba derinyje su kitomis medžiagomis yra koncentruotas maistinių ar kitų medžiagų šaltinis, turintis mitybinį arba fiziologinį poveikį. Maisto papildai į rinką tiekiami dozuotomis formomis – kapsulėmis, piliulėmis, tabletėmis, miltelių maišeliais, ampulėmis, buteliukais su lašų dozatoriais bei kitomis (panašiomis į vaistus) formomis. Todėl žmonės mano, kad maisto papildai turi vaistinių preparatų savybių. Atkreipiame Jūsų dėmesį, jog maisto papildai neturi gydomųjų savybių ir jie nėra vaistai.

 

VVKT