Odos priežiūra žiemą
Daugeliui žmonių, šaltas žiemos oras atneša daug daugiau odos problemų, nei žandų raudonis. Jis taip pat suteikia nemalonumo jausmą, išsausindamas veido, rankų ir pėdų odą. Kiti susiduria su dar rimtesnėmis problemomis, itin didelis odos sausumas sukelia krekingą, net egzemas (odos uždegimus). 
Ar jums tai pažįstama? Atksleisime jums keletą paslapčių, kaip tinkamai pasirūpinti oda ir šaltuoju metų laiku. Pasinaudokite šiais patarimais ir mėgaukitės sveika ir drėgna oda. 
1. Pasikliaukite specialistu
Jeigu jūs kosmetiką perkate parduotuvėje ar vaistinėje, greičiausiai negausite tinkamo patarimo. Štai kodėl vertėtų pasikliauti dermatologo ar kosmetologės pagalba. Tik specialistas gali tinkamai išanalizuoti odos tipą, nustatyti esamas problemas ir patarti kaip išvengti didesnių problemų, naudojant tinkamai parinktą kosmetiką. 
2. Daugiau drėkinkite odą
Žiemos metu gali prireikti drėkintuvų, taip bent iš dalies pakeisite oro sąlygas. Pasirinkite jūsų odai tinkantį drėkiklį, ypatingai šiuo sezonu tiks aliejaus pagrindu, o ne vandens pagrindu pagaminti kremai. Aliejus sukurs apsauginį sluoksnį ant odos, taip padės išlaikyti daugiau drėgmės, nei kremas ar losjonas. 
Jei naudojate tik aliejų, rinkitės itin atsargiai, nes ne visi aliejai tinka veido odai. Tam puikiai tiks avokado aliejus, mineralinis aliejus, raktažolių aliejaus ar migdolų aliejus. Sviestmedžio aliejaus reikėtų vengti, nes jis gali užkimšti veido poras. 
3. Saugokitės nuo saulės
Nuo saulės reikėtų saugotis ne tik vasarą. Žiemos saulė, kartu su sniego akinimu – vis dar gali pažeisti odą. 
4. Saugokite savo rankas 
Rankų oda yra plonesnė nei daugelyje kūno vietų, jose mažiau riebalinių liaukų. Tai reiškia, kad rankose sunkiau išlaikyti drėgmę, ypač šaltu, sausu oru. Tai gali sukelti niežėjimą ir krekingo pasekmes. Dėvėkite pirštines. 
5. Venkite šlapių pirštinių ir kojinių
Drėgnos kojinės ir pirštinės gali sudirginti odą ir sukelti niežulį, krekingą, opas ar net paūmėjusią egzemą.
6. Saugokite visą organizmą nuo dehidratacijos, ne tik odą 
Tikriausiai tūkstančius kartų girdėjote, kad norint ilgiau išlikti jaunais, būtina gerti kuo daugiau vandens. Vanduo yra naudingas bendrai sveikatai. 
7. Drėkinkite odą 
Rinkitės kūno losjonus, kurių sudėtyje yra vazelino arba glicerino. Periodiškai pašalinkite suragėjusią odą, taip geriau galėsite ją sudrėkinti.