+26
-7
+19
Po šio straipsnio Jūsų požiūris į bananus pasikeis

Tai įdomu. Po šio straipsnio Jūsų požiūris į bananus TIKRAI pasikeis.

Bananuose yra trijų rūšių natūralaus cukraus: sacharozės, fruktozės ir gliukozės, bei skaidulų. Šie vaisiai akimirksniu veikia kaip ilgai trunkantis energijos užtaisas. Atliktas tyrimas patvirtino, kad du bananai suteikia tiek energijos, kad užtenka įtemptai 90 minučių trukmės treniruotei. Todėl nieko keista, kad geriausiems pasaulio atletams bananai yra nepakeičiamas vaisius. Vis dėlto bananai mums padeda išlikti geros formos ne tik suteikdami energijos. Šie vaisiai taip pat leidžia įveikti daugybę ligų ir sveikatos sutrikimų ar nuo jų apsisaugoti. Dėl to tiesiog būtina įtraukti bananus į kasdienį mitybos racioną.

DEPRESIJA

Neseniai „MIND“ atliko nuo depresijos kenčiančių pacientų apklausą. Rezultatai parodė, kad užvalgius bananų, daugumos jų savijauta pagerėjo. Tai susiję su bananuose esančiu triptofanu – tam tikros rūšies baltymu, kurį mūsų organizmas paverčia į serotoniną, padedantį atsipalaiduoti, pakeliantį nuotaiką ir skatinantį laimės pojūtį.

PMS

Pamirškite vaistus, tiesiog suvalgykite bananą. Banane esantis vitaminas B6 reguliuoja gliukozės kiekį kraujyje, o tai turi teigiamą įtaką Jūsų nuotaikai.

ANEMIJA
Kadangi bananuose gausu geležies, šie vaisiai skatina hemoglobino gamybą kraujyje ir taip padeda kovoti su anemija.

KRAUJO SPAUDIMAS

Šiame unikaliame atogrąžų vaisiuje gausu kalio, tačiau druskos jame yra labai nedaug. Toks derinys padeda kovojant su aukštu kraujo spaudimu. Dėl šios priežasties JAV maisto ir vaistų administracija bananų tiekėjams leido oficialiai skelbti, kad šis vaisius pasižymi savybe, padedančia normalizuoti kraujo spaudimą ir sumažinti insulto riziką.

SMEGENŲ GALIA

Šiemet egzaminų sesijos metu 200 Tvikenhamo mokyklos (Anglija) studentų per pusryčius, pertrauką ir priešpiečius valgė bananų, siekdami padidinti savo smegenų galią. Atliktas tyrimas parodė, kad bananuose esantis kalis padeda mokytis – užvalgę bananų studentai tapo atidesni.

VIDURIŲ UŽKIETĖJIMAS

Kadangi bananuose yra daug skaidulų, įtraukite šiuos vaisius į savo mitybos racioną. Tai padės atkurti įprastą žarnyno veiklą ir nebeprireiks vartoti vidurius laisvinančių vaistų.

PAGIRIOS

Vienas iš greičiausių būdų išsigydyti pagirias – pasigaminti bananinį pieno kokteilį su medumi. Bananai raminančiai veikia skrandį, medus atkuria sumažėjusį cukraus kiekį kraujyje, o pienas nuramina ir atkuria skysčių kiekį organizme.

RĖMUO

Bananai pasižymi natūraliu skrandžio rūgštingumą neutralizuojančiu efektu. Taigi jeigu Jus kankina rėmuo, suvalgykite bananą ir skrandyje pajusite palengvėjimą.

RYTINIS PYKINIMAS

Norėdami išlaikyti organizmui reikalingą cukraus kiekį kraujyje ir išvengti rytinio pykinimo, tarp valgių užkandžiaukite bananais.

VABZDŽIŲ ĮKANDIMAI

Prieš nuspręsdami pasitepti priemone nuo vabzdžių įkandimo, patrinkite įkandimo vietą vidine banano žievės puse. Daugumai žmonių šis metodas nepaprastai gerai sumažina odos patinimą ir sudirgimą.

NERVINGUMAS

Bananuose gausu vitamino B, raminančiai veikiančio nervų sistemą.

Turite antsvorio ir patiriate įtampą darbe? Austrijos psichologijos instituto atlikti tyrimai atskleidė, kad, jei jaučiate įtampą darbe, paguodos ieškote valgydami tokius maisto produktus kaip šokoladas ir traškučiai. Ištyrę 5 000 ligoninės pacientų, tyrėjai nustatė, kad daugiausiai antsvorio turi tie žmonės, kurie darbe jaučia didelę įtampą. Tyrėjai padarė išvadą, kad, norėdami išvengti panikos sukelto nevaldomo potraukio maistui, turite kontroliuoti savo cukraus kiekį kraujyje. Tai galite padaryti kas dvi valandas užkandžiaudami maisto produktais, kuriuose gausu angliavandenių. Tokiu būdu užtikrinsite pastovų cukraus kiekį kraujyje.

OPOS

Bananų tekstūra itin švelni, dėl to jie laikomi puikiu dietiniu maisto produktu, padedančiu kovoti su žarnyno veiklos sutrikimais. Be to, bananai yra vieninteliai žali vaisiai, kuriuos galite valgyti be jokios baimės, jei Jus vargina įsisenėjusios opos. Dar vienas bananų pranašumas – jie neutralizuoja per didelį rūgštingumą ir mažina žarnyno sudirgimą, padengdami žarnyno sieneles.

KŪNO TEMPERATŪROS KONTROLIAVIMAS

Daugelyje kultūrų bananai laikomi vaisiais, padedančiais „atvėsinti“ nėščiųjų kūno temperatūrą ir stabilizuojančiais jų emocinę būklę. Pavyzdžiui, Tailande besilaukiančios moterys valgo bananus, kad gimusio kūdikio kūno temperatūra nebūtų aukšta.
Kaip matote, bananai iš tiesų yra natūralus vaistas nuo daugybės ligų. Palyginti su obuoliais, bananų sudėtyje yra KETURIS KARTUS daugiau baltymų, DU KARTUS daugiau angliavandenių, TRIS KARTUS daugiau fosforo, penkis kartus daugiau vitamino A ir geležies bei DU KARTUS daugiau kitų vitaminų ir mineralų… Taip pat bananuose gausu kalio, dėl to tai vienas labiausiai vertinamų vaisių pasaulyje. Taigi galbūt metas pradėti vartoti posakį: „Jei kasdien suvalgysi po bananą, galėsi pamiršti vizitus pas gydytoją!“