+1
-0
+1
Tobuli antakiai. Kada pešioti?

Tobulų antakių link

Trokštate kino žvaigždės antakių? Tobulai Jūsų veidui tinkanti antakių forma ir jų dydis priklauso tik nuo Jūsų veido bruožų. Jei padalytumėte antakius į tris dalis, storiausia jų vieta turėtų prasidėti ties viršutine nosies dalimi. Antakio lankas turėtų būti maždaug per vidurį, o ploniausia antakio dalis randama nubrėžus liniją, einančią per akies kampą.

Džiaukitės vešlesniais antakiais

Tarpelius tarp antakių plaukelių uždažykite antakių šešėliais, pieštuku ar geliu. Jei esate brunetė, rinkitės dviem atspalviais šviesesnę už Jūsų plaukus spalvą. Jei esate šviesi ar pelenų spalvos blondinė, naudokite dviem atspalviais tamsesnes už Jūsų plaukus priemones. Jei negalite apsispręsti dėl tinkamo atspalvio, rinkitės rausvai pilką spalvą, nes ji tinka beveik visoms. Pasirinkta priemone lengvais potėpiais padenkite antakio lanką ir naudodamos antakių šepetėlį suliekite spalvas, kad nesimatytų skirtumo tarp su antakių formavimo priemone padarytų linijų ir natūralių antakių.

 Nesinaudokite antakių trafaretais

Geriausiai Jums tinkanti antakių forma priklauso nuo Jūsų unikalios kaulų struktūros. Jei antakiams formuoti naudosite trafaretus, spėlioti dėl antakių formos nereikės, tačiau galutinis rezultatas Jums gali nepatikti. Jei pasitaikys kiek neįprastos formos trafaretai, galite atrodyti piktos, nustebusios ar vyresnės, o Jūsų antakiai – neproporcingi. Ačiū, bet ne! Geriau jau mėginti patobulinti savo antakių formą.

Antakių ir plaukų spalva turi derėti

Jei kardinaliai pakeisite plaukų spalvą, nepamirškite ir savo antakių. Geriausia būtų apsilankyti pas profesionalą. Nedažykite antakių namuose, net jei gebate juos dažyti nedrebančiomis rankomis. Norite skubiai pakoreguoti antakių spalvą? Dažykite antakius tušu ar maskuokliu ir jie akimirksniu taps šviesesni arba tamsesni.

Atrodykite natūraliai

Aktorė Camilla Belle – puikus įrodymas, kad, norint atrodyti šiuolaikiškai, antakiai nebūtinai turi būti griežtos formos ir ploni lyg siūlas. Kad galėtumėte džiaugtis vešliais antakiais, 3 mėnesius jų nepešiokite. Paskui nueikite pas profesionalą, kuris Jums parinks tinkamą antakių formą. Pačios pešiokite tik toli nuo suformuoto antakio lanko augančius plaukelius. Kad antakiai atrodytų ryškesnį, naudokite priemones tarpeliams tarp antakių plaukelių uždažyti.

Naudokitės tinkamu pincetu

Rinktis pincetą apvaliu ar smailu galiuku? Profesionalai linkę naudoti pincetą smailu, kampu nukirstu galiuku. Toks pincetas ypač tinka toms, kurios anksčiau pačios nėra pešiojusios antakių. Jį patogu laikyti rankoje ir išpešti ilgesnius plaukelius. Norėdamos pašalinti trumpus, sunkiai išpešamus plaukelius, pasukite pincetą kitu kampu ir pešiokite plaukelius pinceto apvaliuoju galiuku.

Ar galima pešioti antakių galiukus?

Galima, jei ties smilkiniais ir antakių galiukais pešiosite tik mažai pastebimus plaukelius. Daugiausia pešioti tenka po jų galiukais – taip antakiai yra pakeliami. Jei ties antakių galiukais išpešiosite per daug plaukelių, Jūsų antakiai gali atrodyti tarsi lygi linija ir dėl to atrodysite piktos.

 

Kada metas baigti pešioti?

Jei matote iš po odos augantį mažytį juodą taškelį, atsispirkite pagundai jį išrauti. Juk tikrai nenorite pažeisti odos ir rizikuoti palikti randą. Dieną palaukite – plaukelis taps ilgesnis ir pagaliau galėsite jį išrauti. Tačiau jei vis dėlto jis Jums trukdo ir negalite laukti, kol paaugs, paslėpkite tą plaukelį maskuokliu.

Pasikliaukite specialistu

Jei nesate tikra dėl savo gebėjimo tinkamai prižiūrėti antakius, specialistas suteiks geriausiai Jūsų veidui tinkančią antakių formą. Kai jų forma bus sutvarkyta, namuose pasidarykite keletą nuotraukų. Kad naujasis įvaizdis kuo ilgiau atrodytų nepriekaištingai, kartą per savaitę šiek tiek papešiokite naujai išaugusius plaukelius. Siekdamos geriausio rezultato, po 4–6 savaičių vėl apsilankykite pas specialistą.